Hverdagen

Vi har en rimelig fast hverdag her på Hjertebo og den er delt ind i tre faser: Morgen kl. 6-9, eftermiddag kl. 15-18 og aften 19-23.

De fleste beboere har et aktivitetstilbud at passe i hverdagen fra kl. 9-15, så det er ikke så forskelligt fra det øvrige samfund.

Morgenen kl. 6-9:

De fleste beboere, har det bedst med faste rutiner om morgenen. Der er plads til, at alle kan få den praktiske hjælp, der er behov for til at blive klar til

dagens arbejde.

Efterhånden som man er kommet op og i tøjet, spises der morgenmad i fællesrummet. Det er en udmærket ordning, at man kan spise når man er klar, for man slipper for at sidde og vente på og stresse hinanden. Den rolige start på dagen nydes af alle.

Eftermiddag kl. 15-18:

Efter arbejdsdagen kommer man som regel hjem fuld af indtryk og rimelig træt, især de dage der har været svømning, ridning eller andre aktiviteter.

Hjemme bliver man modtaget af fem medarbejdere, som er klar til at hjælpe med at få jakker af og skiftet til hjemmesko. Herefter er der eftermiddagskaffe og lidt sundt, så som frugt og brød. Omkring bordet får man vendt dagens oplevelser og snakket om, hvad man har lyst til at lave i løbet af eftermiddagen.

Der laves aftensmad efter madplan, og her hjælper minimum en beboer med at lave mad. Der er også faste rengøringsdage, som skal passes. Men ellers, de andre dage, ja, så står den på, Uno-spil, gåture, høre musik, synge, være i sanserummet og en masse andet. Fast er der hver anden mandag beboermøder om eftermiddagen.

Vi starter aftensmåltidet med at synge et bordvers sammen, og efter aftensmaden holder en af medarbejderne andagt. Derfor har vi en fælles start og fælles afslutning på måltidet.

Aften kl. 19-23:

I dette tidsrum er der som regel stille og roligt hyggeligt samvær. Der har dog faste aktiviteter tirsdag med sangaften og onsdag med spilleaften. Ca en gang om måneden holdes der besøgsaften, hvor beboerne skiftes til at invitere hinanden til lidt aftenhygge i lejligheden.

Weekender:

I weekenderne er der forskellige aktiviteter. På vores beboermøder kan man komme med forslag til, hvad man gerne vil lave i de kommende weekender – og ellers har medarbejderne som regel nogle sjove idéer.

Hver tredje lørdag holdes der bibelklub, hvor vi på alternative måder oplever beretninger fra biblen. Fx lavede vi en dramatisering af fortællingen om Kain og Abel – hvor vi heldigvis alle overlevede.

Om søndagen er der et fast tilbud om kirkegang, hvilket de fleste nyder. Desuden kommer den lokale præst og holder gudstjeneste på Hjertebo ca. en gang om måneden

Bemanding:

Nattevagten kommer kl. 23.00 og går næste morgen kl. 07.00.

Der møder fire medarbejdere ind kl. 6.30 og hjælper med morgenrutinerne.

Der møder fem medarbejdere ind kl. 14.45 og de står klar, når beboerne kommer hjem kl. 15. En

medarbejder bliver til kl. 21, to bliver til kl. 22, en til 22.30 mens den sidste bliver til kl. 23.15 og overlapper med nattevagten.

Hjertebo har vågen nattevagt.

I weekenderne er der pt. fire-fem medarbejder på arbejde.